Friday, February 24, 2012

Chocholate Moist Cake                                                                     Salam Semua...


Ni order dari rakan seopisku..

Chocolate Moist Cake + Barbie Edible Image + Topping Buttercream

2KG (8"x8"x2.5")

RM75Thankss K.Doly HePPi Besdayyy to  


~Alice Shahirah~

Friday, February 17, 2012

RVC Boboiboy


Assalamualaikum semuaa..


Order dari Ex-Officemate ~ Puan Aslina untuk besday anak nyer...

RVC + Edible image boboiboy
Tima kasih K.As..


Epi Besday untuk Azeem!!!

moga jadi anak yang soleh...
aminnnn...
Wednesday, February 8, 2012

RVC & CMC..

Assalamualaikum & salam ceria...yang ni order utk bulan january lepas.. dari k.Azi...

utk birthday hubby tersayang & syafiq ..

Redvelvet cake & Choc Moist cake

 CMC with Upin Ipin1KG RVC


time kasih k.azi...


Order Putri Ayu & Donut

Assalamualaikum & salam ceria..Kali ni order dari staff UPM pulak - utk meeting ..

Putri Ayu - 50pcs
Donut - 50pcs
yang ni hujung bulan 1 punyer..baru nk post..
hehehe

time kasih ...Order Kek Lumut..

Assalamualaikum & salam ceria...


Order dari Mr & Mrs Al-Razzaq...
untuk majlis aqiqah anak sedara diorang...

time kasihh....


Hasil Kelas Langsir ku..

Assalamualaikum & Salam ceria semua


kali ni nak pamerkan hasil kelas langsir yang aku sertai last week

Pelmet + Loose scallop..

mmggg penat.....tapi bila tgk hasil nya...
fuhhhh..lega & eppi sgt...

langsir ni khas utk mak kat kampung..
nak tukar langsir lama yang dh bertahun tak berganti...
 tp masih dlm keadaan yang elok lagi..


ok..jom layann..zoommm..

pandangan sisi..

hasil nyer...

belum siap sepenuhnya ..reben tak bubuh lagi..majlis kawen adik bulan 3..
hopefully dapat habiskan pada waktu yg sepatutnya..
doakan saya ye kengkawan..
Friday, February 3, 2012

Kisah Ka'abah...Yang Anda Perlu Tahu...


1. Mekah adalah kawasan yang mempunyai graviti paling stabil.

2. Tekanan gravitinya tinggi, dan di situlah berpusatnya bunyi-bunyian yang membina yang tidak boleh didengar oleh telinga.

3. Tekanan graviti yang tinggi memberi kesan langsung kepada sistem imun badan untuk bertindak sebagai pertahanan daripada segala serangan penyakit.

4. Graviti tinggi = elektron ion negatif yang berkumpul di situ tinggi=doa akan termakbul kerana di situ adalah tempat gema atau ruang dan masa serentak.

5. Apa yang diniatkan di hati adalah gema yang tidak boleh didengar tetapi boleh dikesan frekuensinya. Pengaruh elektron menyebabkan kekuatan dalaman kembali tinggi, penuh bersemangat untuk melakukan ibadat, tidak ada sifat putus asa, mahu terus hidup, penyerahan diri sepenuhnya kepada Allah.Lagi fakta yang kalian perlu tahu….

6. Gelombang radio tidak boleh mengesan kedudukan Kaabah.

7. Malah teknologi satelit pun tidak boleh meneropong apa yang ada di dalam Kaabah. Frekuensi radio tidak mungkin dapat membaca apa-apa yang ada di dalam Kaabah kerana tekanan graviti yang tinggi.

8. Tempat yang paling tinggi tekanan gravitinya, mempunyai kandungan garam dan aliran anak sungai di bawah tanah yang banyak. Sebab itu lah jika bersembahyang di Masjidilharam walaupun di tempat yang terbuka tanpa bumbung masih terasa sejuk.

9. Kaabah bukan sekadar bangunan hitam empat persegi tetapi satu tempat yang ajaib kerana di situ pemusatan tenaga, graviti, zon magnetisme sifar dan tempat yang paling dirahmati.

10. Tidur dengan posisi menghadap Kaabah secara automatik otak tengah akan terangsang sangat aktif hingga tulang belakang dan menghasilkan sel darah.

11. Pergerakan mengelilingi Kaabah arah lawan jam memberikan tenaga hayat secara semula jadi daripada alam semesta. semua yang ada di alam ini bergerak mengikut lawan jam, Allah telah tentukan hukumnya begitu.

12. Peredaran darah atau apa saja di dalam tubuh manusia mengikut lawan jam. Justeru dengan mengelilingi Ka abah mengikut lawan jam, bermakna peredaran darah di dalam badan meningkat dan sudah tentunya akan menambahkan tenaga. Sebab itulah orang yang berada di Mekah sentiasa bertenaga, sihat dan panjang umur.

13. Manakala bilangan tujuh itu adalah simbolik kepada tidak terhingga banyaknya. Angka tujuh itu membawa maksud tidak terhad atau terlalu banyak. Dengan melakukan tujuh kali pusingan sebenarnya kita mendapat ibadat yang tidak terhad jumlahnya.

14. Larangan memakai topi, songkok atau menutup kepala kerana rambut dan bulu roma(lelaki) adalah ibarat antena untuk menerima gelombang yang baik yang dipancarkan terus dari Kaabah. Sebab itu lah selepas melakukan haji kita seperti dilahirkan semula sebagai manusia baru kerana segala yang buruk telah ditarik keluar dan digantikan dengan nur atau cahaya yang baru.


15. Selepas selesai semua itu baru lah bercukur atau tahalul. Tujuannya untuk melepaskan diri daripada pantang larang dalam ihram. Namun rahsia di sebaliknya adalah untuk membersihkan antena atau reseptor kita dari segala kekotoran supaya hanya gelombang yang baik saja akan diterima oleh tubuh.Subhanallah! Setiap hari tak lupa berdoa moga suatu hari nanti saya dan keluarga dapat menjejak kaki ke Tanah Suci Mekah...
Ku cedok dari sini