Friday, April 1, 2011

Nadhira @1 Tahun 3 Bulan

Salam semua...

Dah lama rasanya tak update entry untuk Nadhira nih...

Pejam celik pejam celik..umur dhira dah pun mencecah
1 tahun 3 bulan... 

Ok..Nak update ckit perkembangan dhira:-

Dhira dah boleh berjalan sendiri sewaktu umur 1 tahun..Masa tu pun dah pandai sebut perkataan Ayah..huhu..ibu pon dia panggil ayah..hehe

Berumur 1 tahun 2 bulan baru pandai sebut Bu... epi sesangat...
Tok dan Mbah pon dh pandai..
 
Sekarang ni pandai sebut sedap nyerr...tapi dalam loghat ganu..ayah dia ler yang ajorr..hehehehe
jadi dia akan sebut .. 

"mmm dak errrr"

 Bila tengok ibu dia masak..dia akan sebut...mmm dak errr..
lagi satu kalo tengok gelang ke atau brooch..dia akan belek2 sambil sebut..

"tek eerrr"

maksud nye..cantek nyer..hehehe..abes la aku..kecik2 dhira dah pandai nak pakai gelang..huhuhu..

Yang pasti..rambut nye masih tak tumbuh dengan jaya nyer...aku pon masih tak boh minyak lg..sbb pernah try letak minyak rambut...konon nye nk kasi tumbuh cepat la...sekali esok nyer trus kuar bintik2 merah..cian dhira..rupa nyer alah dgn minyak kelapa..so skrg ni aku biar je dulu..tp nk try gak nnti...ok tak kalo boh minyak..

Mari tengok aksi2 Nadhira...




Pakai Kopiah Ayah


Nak makan sendiri dah..guna garfu lagi tuh..hati2 ye Dhira..

Dak errr..

Sungguh2 dhira makan...lapar nye anak ibu..

Dah siap makan Dhira pon simpan balik kerusinyer..
Nak tau takkk?

Mlm tadi baru je kena gigit ngn dhira...adoii..sakit nye....
dengan muke tak bersalah nye Dhira tersenyumm..uwaaaaa..sakit ooo...
siap ade kesan "love bite" lagi..huhuhu..

Harap-harap lepas ni anak ibu makin membesar dan sihat walafiat selalu..
sayang anak ibu...
muah muah muahh!!!






12 comments:

  1. mcm iklan nescafe tu .."halusss..mcm niha.."

    ReplyDelete
  2. hai salam kenal...
    nadhira still bF lagi ke?? sama mcm my adam...
    tp kais pagi mkn pg, klu tak kais tak dptla hehehhe

    ReplyDelete
  3. love and already miss her....huhuhu.....

    ReplyDelete
  4. hany,
    nak ajar dia nyanyi " nanananana tranug kite er" lak pasni..pastu ajor lagu puteri santubong..hehehe..

    ajumohit,
    salam perkenalan juge..sama la kite..hari2 asyik kais jek..tp alhamdulillah cukup jugak bekalan..

    Anis, yalah tek..tanyak nya ney bik anis, dhira jawab> tada..sambil gerak2kan tgn tanda sik ada ..tauk nya..

    ReplyDelete
  5. aauww sakit wooo..pestt dia gigit mana tu rini weiii..kat ctu ke?? aiyokkk

    dhira makin comel la skrg..muahhhh kiss dr auntie

    ReplyDelete
  6. hehehe..geget kat bahu la...kat situ dia geget 2 kali je ..tu pon dulu..nasib baik..selamat aku..kalu tak haru ooo...tp nk wat camne..anak masih bf..so tawakal n redha jela sambil ambik langkah berjaga2..

    penah kena ke ngan syafiq

    ReplyDelete
  7. ummi alya husna,
    skrg ni mmg nk makan sendiri je..xmo dh ibu suap2..kalo ade pun 2-3 kali je..tgh praktis guna tgn tuh..

    ReplyDelete
  8. penah byk kali..tapi sempat la masukkan jari dlm mulut dia sblm dia gigit..gaya2 tu dah ada cepat la bertindak hahahah....kazie dah update blog...nanti g la jenguk kot rajin

    ReplyDelete